16 de febrer 2012

El bosc dels camaleons. Retrat d'un Amant dels Bonsais 05

Miniaturitzar els majestuosos arbres d'un ex-regidor o del president de l'Associació de veïns eren sens dubte gestes que s'havien de tenir en compte, però atrevir-se a retallar l'olivera del senyor De Cospedal Paredes y Hinojosa, es podia qualificar de proesa fruit de la inconsciència d'un heroi totalment i completa entregat a la seva missió.
Era més que evident que tocar el jardí del senyor notari, l'home més poderós del Bosc, tindria conseqüències, i aquestes no es van fer esperar. De cop el carrer va quedar ple de càmeres de vigilància, i la senyora De Cospedal va comprar un parell de “dovermans” de segona mà anomenats Apolo i Zeus, que venien de vigilar la casa d'un escriptor americà a qui agradaven els cotxes bons.
Tanta parafernàlia però, no va servir de res, ja que l'Amant dels Bonsais va canviar de “modus operandi”, i en comptes d'atacar el jardí del número cinc del carrer Regadores, va convertir els dos magraners del número sis en benjamins de la seva espècie.
Ni els gossos van lladrar de manera ostentosa, ni les càmeres van detectar cap presència estranya.
El senyor Ramon, propietari del número cinc, no sabia si esperar o estar preocupat, el que si estava però era enfadat, molt enfadat. El seu jardí havia passat, voluntària o involuntàriament, desapercebut a ulls de l'Amant dels Bonsais, i vista la sort que el pobre senyor Ramon tenia últimament això només podia voler dir que els seus veïns, es pensarien que ell mateix era qui es dedicava a tallar i retallar arbres i arbusts del carrer. En qualsevol cas, aquella tarda de febrer, el senyor Ramon va sortir al seu jardí a regar amb un paraigües a les mans. Vista la sort que tenia el pobre home, el més provable és que en qualsevol moment es poses a ploure.
Mentre tot això passava, el cap de la policia municipal, reunit amb el senyor notari i el president de l'Associació de Veïns mirava de desxifrar sense èxit el paper que havien despenjat d'un dels magraners recent podats. La inscripció deia: “Abans d'iniciar la tasca de canviar el món, dóna tres voltes per casa teva”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada