04 de juliol 2011

El bosc dels camaleons. El sou de regidor

David Ballespí "Cuba 2"
Aquell dia es va fer més que evident, que l'expectativa generada en el ple de possessió de càrrecs no era res més que un miratge fugisser, ja que a la sala gran de l'Ajuntament no hi havia gairebé public. Malgrat això, els pocs assitents i l'ordre del dia prometien. Davant un public format per un antic alcalde, el nou conseller de Mn. Lluís i, un parell o tres més de vilatans, s'havia d'explicar quines serien les compensacions que els regidors de l'ajuntament percebrien durant aquella legislatura.
Quan la secretària ho ordenà, l'alcalde feu una extensa intervenció on es detallaven els nomenaments per aquell mandant; tinències d'alcaldia, representació a consells i associacions i sobretot les noves responsabilitats dels regidors de l'equip de govern. Els grups de l'oposició no van presentar massa batalla davant els nomenaments, malgrat la minoria de qui presentava aquestes opcions. Llavors es va passar a debatre les compensacions econòmiques pels regidors; 900 € bruts per l'alcalde, 600 pel primer tinent, 400 pels altres 3 regidors i 60 cada vegada que qualsevol regidor assistís a un ple. Aquí van començar les pinyes...
El més original dels portaveus dels grups de l'oposició va expressar que li semblava del tot justificada la remuneració que l'alcalde percevia, però que trobava que la resta de diners s'havien de repartir entre tots els regidors que assistien als plens fossin o no de l'equip de govern. El portaveu del grup opositor majoritari va reconeixer que si bé entenia que s'havien de percebre diners, el sous li semblaven del tot desproporcionats. Finalment l'únic regidor de l'últim dels grups de l'oposició, va apel·lar a la consciència dels regidors del l'equip de govern i a la crisi, per convencer tothom que no era bo cobrar ni que fos el telèfon per treballar pel poble, tot i això a l'hora de votar les remuneracions ell es va abstenir.
Finalment cap dels regidors de l'equip de govern ni de l'oposició va renunciar a les compensacions.
Un cop fora de la sala de plens. Els regidors de l'oposició es van afanyar a envoltar l'antic alcalde el poble mentre el nou ajudant del capellà era evitat per uns i ignorat pels altres.
Tot plegat un tip de riure, però em vaig quedar amb les ganes de saber què hagués passat si algú hagués renunciat al que li tocarà percebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada