18 d’abril 2010

El bosc dels camaleons.Bosquetans honorífics


Fa disset anys que jeia al sofà de cals pares amb la pota enlaire. L'operació de lligaments, ròtula i menisc havia durat quatre hores, i després d'estar convalescent tres dies a l'hospital Sant Josep de Barcelona, m'havien deixat tornar per recuperar-me en un lloc menys hostil.
Aquell mateix matí van entrar per la porta del rebedor alguns amics, que venien a compadir-se de mi. Un d'ells va dur una revista de música especialitzada en guitarristes i guitarres. No en recordo massa coses. Un parell d'articles sobre Les Paul, un altre sobre la Fender estratocaster i sobretot una entrevista de més de tres pàgines a un joveníssim guitarrista anomenat Ben Harper.
L'entrevista costava de seguir, sobretot perquè era força específica. S'hi parlava d'afinacions úniques, de pastilles de guitarra especials, d'instruments fets a mà, de fusta de brasil, d'avis lutiers i de passió per la guitarra.
Un cop vaig poder caminar, em vaig comprar el primer disc d'aquest músic, el vaig veure en directe i l'he seguit fins aquí. Ara ha publicat el seu 11è llarga durada: "Live from the Montreal International Jazz Festival". Els Relentless7 han agafat el relleu dels Innocent Criminals com a banda acompanyant i han gravat aquest magnífic album en directe. Si podeu anar-lo a veure en directe no ho dubteu, un dia podreu explicar als vostres nets que vosaltres hi ereu.
No sé qui és l'autor de la foto, però la trobo genial. La van fer servir com a portada del disc de promoció de la cançó Shimmer and Shine.

2 comentaris: