26 de desembre 2009

El bosc dels camaleons. Postals de Dublín 01

Tot visitant el port de Dublín ens vam trobar amb el Jeanie Johnston. Aquest vaixell, rèplica dels que van marxar cap els Estats Units durant la gran migració irlandesa, portava passatgers i mercaderies tot travessant l'Atlàntic.
Més de 200 viatgers marxaven des del port de Cork sobre un d'aquests vaixell per arribar a terres desconegudes. Suposo que la gana esperona l'esperit aventurer, o sigui que els 47 dies de travessia no feien que els pobres irlandesos s'ho pensessin massa a l'hora de marxar de la seva terra natal.
El port de Dublín no és el de Cork, però el gran riu que entra cap dins la ciutat permet que vaixells com aquest es puguin admirar.

S'estima que hi ha uns 80 milions de persones d'origen irlandès arreu del món. A Irlanda només hi ha uns 7 milions d'habitants o sigui que ja sabeu ara perquè ells són independents i nosaltres no. Són un lobby prou fort, no?
Em sembla que si no ens aproven l'estatut ni ens deixen fer els referèndums, haurem de marxar cap a terres extrangeres. A veure si així podem fer una mica més de força.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada