24 de juliol 2009

De viatge. La casa daurada de Samarcanda

Khiva i Buhara són joies monumentals. Els complexos de mesquites i madrasses s'extenen en zones tancades i properes, com si de qualsevol barri vell es tractés. Samarcanda és una joia de les relacions socials.
El que sorprén de la ciutat és que encara i hagi alguna pedra dreta. Després de Gengis khan (no va deixar pedra sobre pedra) els russos es van encarregar d'aplicar el seu particular model d'inmersió. Els diferents complexos monumentals estan allunyats els uns dels altres, però no deixen de ser espectaculars.
El que si que és increïble de Samarcanda és la gent. En poc més de dues hores ens han convidat a dos casaments (hem hagut d'anar a un d'ells), a tres cases a prendre arrós i xai, ens han donat quatre direccions per si volem passar a saludar i, ens han emplenat de tè, yogurt, formatge salat i fruits secs.
Per cert Pastanaga, espero que tot vagi bé!!!!!!

6 comentaris:

  1. Tremedo!! Dos casaments!! Quin mèrit!! Jo no sé si seria capaç d'invitar a gent que passa pel carrer...jeje!! Merci pels bons desitjos i acaba de disfrutar del viatge!! Pensaré amb tu des de Manhattan!!!

    ResponElimina
  2. Des de Manhattan has d'actualitzar el bloc, eh, Frank? Com en Joan. Ho he trobat collonut, Joan, això que fas de mostrar-nos bocins de viatge.
    Suposo que quan vas pel món te'n deus adonar de com són de curtes les mires de la nostra vida, no? De com portem orelles d'ase que ens impedeixen veure el bosc...

    ResponElimina
  3. Mare de deu... Qui s'esta casant a aquella foto?

    ResponElimina
  4. Per cert, en tens idea de què podria anar la cosa a aquest video?

    http://www.youtube.com/watch?v=0G7hIoS4QRs&feature=related

    Jo l'he trobat molt interessant i m'agradaria saber més. Algú deia que la gent que hi surt són uigurs.

    ResponElimina
  5. I tant que són Uigurs. El vestit que porta la noia que canta és de seda natural. Una veritable vellesa de teixit, t'ho puc assegurar perquè n'he tingut un a les mans i sembla que floti a l'aire.
    Els homes proten el barret típic dels Uigurs. Si visites els posts de viatges que he fet n'hi ha un en que hi surten tot de cares de gent Uigur. Segur que t'agradaran

    ResponElimina
  6. Per cert, això era la despedida de soltera. La que es casa és la de la corona de segon terme i la que balla a primer terme és una ballarina professional encarregada d'amenitzar l'acte

    ResponElimina