04 de març 2012

El bosc dels camaleons. Retrat d'un Amant dels Bonsais 07

L'estampa era per emmarcar.

La panxa del senyor notari sobresortia descaradament de darrera l'arbre que mirava de fer servir d'amagatall. Tot i posar-se ben recte, i aconseguir-ho per moments en la part de darrera del seu cos, la part del davant continuava marcant una prominent corba, que encara que empasses panxa i aguantés la respiració descobria la magnitud corporal de l'home encarregat de donar i repartir fe a qui volgués algun document oficial.

La pinta del cap de la policia municipal no era pas millor. És tan llarg, que malgrat estar estirat sota uns boixos molt frondosos els peus li sobresortien exageradament fora del singular matoll, fent més que evident que s'estava amagant sota aquella plantota. El fet de que sota les enllustrades sabates de l'uniforme, hi portés uns mitjons de color blanc, tampoc ajudava massa a que passés desapercebut en aquell escenari de desproposits.

Més enllà, el president de la comissió de veïns havia aconseguit elevar l'art del camuflatge a cotes insospitades de “performance” humorística. Ell mateix s'havia confeccionat un vestit amb restes d'un l'arbre de Nadal de plàstic, paper d'embolicar verd i celo que havia trobat per casa. És molt difícil descriure la seva indumentària, ja que no recordo haver vist mai res semblant. El millor però era la seva actitud, ja que s'estava quiet davant un dels pins del carrer Regadores intentant imitar-ne una branca.

No cal dir que l'Amant dels Bonsais va aconseguir tornar a actuar aquella nit sense ser descobert. El carrer Regadores s'estava acabant, però els arbres del jardí del número set, van aparèixer degudament podats i amb la corresponent singular targeta de presentació del nostre misteriós amic. En ella hi resava la següent frase: “la saviesa humana es manté constant, mentre la població no para de créixer”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada