28 d’agost 2010

El bosc dels camaleons. Finals d'estiu.

Quan a les tres de la tarda et truca el gran de can Pilma i et diu que ha arribat al bosc, t'has de calçar les espardenyes. Evidentment no ho dic en el sentit literal de frase. Més aviat, estic parlant del sentit metafòric... o estàs ben preparat o pringues.
Quedes al bar del poble i les cerveses es buiden una darrera l'altra mentre parles de la calor que fot, del futbol que fan a la tele, d'un poema d'amor per començaments de setembre, de gots de vidre desapareguts, de cambrers extranys i cambreres pneumàtiques... Total, que a les tantes del vespre t'adones que la xafogor ja no és tanta, que la beguda t'està passant factura i que si no menges alguna cosa no arribaràs al ball de Festa Major en condicions.
Si el petit de can Frontera se us ajunta durant el sopar ja has vegut oli. I ara també ho dic fent servir el sentit metafòric de la frase. Et tocarà repassar tota la comarca. Per la taula desfilaran tota classe de personatges; us riureu dels de can Felip pel seu prominent nas, dels de can Nasi per ser tartamuts, dels de can Mestral per haver perdut un vadell de més de 300 Kg. dins la seva pròpia granja, dels de can Tabanet per haver fet una paret de rajols sense ciment... i és que no hi ha res com tenir facilitat de paraula per fer sortir el bo i millor de cada casa.
Finalment triareu algú del bosc i decidireu quina maldat fer-li. Algú dirà que a can Falset han recollit les tomates de l'hort i les tenen en cistells al porxo. Us passareu bona part de la nit lligant amb fil de cuca cada tomata a una tomatera i després deixareu els cistells a lloc, abans d'arribar-vos a ball de Festa.
Ballaràs amb la petita de ca l'Hereu, riuràs amb els germans Xiulet i  xerraràs amb mig consistori municipal.
Finalment, quan el grup plegui de tocar, en Pilma i en Frontera et trobaran, i plegats veureu la cara de gamarús de l'avi Falset quan veu que les tomates per art d'encanteri han tornat a les tomateres. El pobre home es passarà una bona estona intentant recordar si realment el dia anterior havia collit les tomates . Et posaràs al llit quan el gall ja hagi cantat amb la sensació d'haver aprofitat l'última nit d'estiu.

1 comentari:

  1. La veritat és que la millor conversa sol ser sobre el pneumàtic de la cambrera...

    ResponElimina