21 d’agost 2009

Llibres. Homenatge a Johan Dalgas Frisch

De la mà del meu estimat germanet m'han arribat a casa aquestes dues joies de l'ornitologia brasilenya.

"Aves brasileiras minha paixâo" és un homenatge tant a la feina feta per Johan Dalgas Frisch, com a la passió que tota la seva família ha professat per la conservació d'un dels ecosistemes més impressionants del nostre planeta. El respecte pels pobles indígenes de l'amazónia, la paciència per convencer polítics i mecenes, el rigurós treball científic o la capacitat d'innovar en la investigació, fan que molts dels valors d'aquesta singular família d'origen danès siguin una bona mostra del que la força de voluntat pot arribar a fer.

"Aves brasileiras e plantas que as atraem" és una guia singular on la vellesa de les làmines i la qualitat dels comentaris fan que l'atracció per la fauna i flora brasilenya és multipliquin. A més a més, pels que sigueu de lletres, els autors tenen un detall que jo no havia vist en cap guia d'ocells. Cada nom científic té la seva etimologia completament explicada i detallada. Això ajuda molt a entendre el perquè dels noms dels ocells.

Un últim apunt. Aquest senyor és molt conegut a Brasil per haver editat una pila de discos amb els sons dels ocells de la selva amazònica.

1 comentari:

  1. Camaleó! M'encanta perquè sempre ens ajudes a anara més enllà!! Ets lo puto crack!!

    ResponElimina