18 d’abril 2009

El bosc dels camaleons. Carrers de casa.

Hi ha un tram de corriol que mena cap a casa meva, que és sens dubte el més lleig, antiestètic i descolorit llogarret dels que pots trobar-te al bosc.
No té cap tipus de gràcia, i està tan mal encarat que quan el vent hi bufa aixeca tota la fullaraca, provocant un tornado orgiàstic de brutícia orgànica, que dista anys llum de la romàntica imatge de la brisa de tardor.
Tan poca cosa és aquest tall de camí, que malgrat el desmesurat esforç que he fet per aprendre la toponímia del lloc, m'ha estat impossible recordar-ne el nom. Si fos persona seria bon protagonista d'una novel·la de Mendoza.
De fet aquest camí ja desencoratja des del seu començament. Dedicada a excombatents que varen defensar el bosc, la clariana on neix el nostre protagonista és desoladora. No hi ha cap arbre igual, el terra és irregular i, com passa amb el caminet, quan hi plou s'hi formen uns bassals que només la fan practicable sobre alguna cosa que floti o dins quelcom impermeable. Si els homenatjats aixequessin el cap es passarien al bandol contrari.
La mort del camí no és millor. S'acaba a la casa del recaptador d'impostos, i el fet que el corriol sigui recte fa que de lluny ja la vegis, i no puguis evitar anar-t'hi acostant a mesura que empasses saliva i la teva moral disminueix.
El més bo del cas és que el vial limita amb el bosc dels savis. Això tot sol, malgrat el tuf a resclosit d'una cultura d'una altra època, sembla que hauria d'elevar el valor paisatgísitc del corriol. Doncs, no! L'efecte és ben bé el contrari, la lletjor del caminet s'encomana al voral del bosc i el fa tan insignificant que si ningú n'ha fet llenya és només perquè fa l'efecte que ni per cremar ha de servir.
Si recordeu el seu nom dieu-m'ho, algú ha de posar-hi remei.

5 comentaris:

  1. He rigut molt. Escrius molt bé. Trobo que riure's de les pròpies "misèries" és un recurs literari extraordinàriament efectiu. Gràcies.

    ResponElimina
  2. Molt bo!!! M'ha encantat!!!Ostres, la referència a Mendoza és clavada!!! No sé com es diu el carrer però hi ha un fotimer de pàrquins per minusvàlids ocupats per gent que no és minusvàlida... és aquest??

    ResponElimina
  3. Segurament deu ser aquest Frank! Però, com coi es diu??????

    ResponElimina
  4. Gaspar Casals!!! Ho he anat a mirar aquesta tarda!!

    ResponElimina
  5. Atenció tu el camaleó, jo no sé perquè no fas les classes així!!!:

    http://www.youtube.com/watch?v=75dnb90Zxyg&feature=channel_page

    ptó!

    ResponElimina