12 de setembre 2009

El bosc dels camaleons. Planeta blau 2

La Plaça de la Font Picant no és ni de bon tros el lloc més bonic del bosc. Tampoc trobarieu ningú que us digués que és el lloc més concorregut, ja que la taberna del bosc cada dia i la plaça de l'esglèsia els diumenges, s'omplen de gent que surt dels més variats i llunyans racons del bosc. El que si que m'atreveixo assegurar és que si hi ha un lloc del bosc que tothom coneix és aquest, ja que les propietats curatives del reixort d'aigua i les mal atribuïdes màgiques de l'antic dolmen, fan que qui més qui menys s'acosti sovint al llogarret.
Potser el fet més notable que es relaciona amb el lloc són les excavacions que fa uns deu anys es van fer prop el dolment abans esmentat. Allí s'hi van trobar les restes de varis animals, entre elles cal destacar la fabulosa mandíbula se forca que van desenterrar els arqueòlegs.
Els arqueòlges estan ben vistos al bosc. Són capaços d'adaptar-se amb facilitat als costums del bosc, i amb increible rapidesa aprenen com comportar-se en cada moment. Per això sempre són benvinguts i solen caure bé.
Total que després d'estar excavant durant uns quant dies van trobar la mandíbula del mamífer marí, i això va fer que de cop i volta tothom parlés del bosc. Però el que de veritat va portar de corcoll als científics va ser comprobar l'estat de la dentició del cetaci. Amb gran sorpresa es van adonar que una de les dents duia una funda. Aquest inexplicable fet ha estat durant molts anys raó de murmuri i tertúlia, tant en cercles erudits com en reunions de taberna.
Un savi del MIT va teoritzar amb el passat marítim del bosc, la Casilda de Can Prim apuntava l'origen pescador dels antics pobladors del bosc. Jo per part meva també tinc una teoria, però no us l'explicaré. El que si que us diré és que sempre que es parla d'aquest tema al bar del poble els avis Pèlach, Pic, Ros i Garlic riuen per sota el nas mentre s'afanyen a cantar botifarra.

5 comentaris:

  1. Cada dia anem coneixent més sobre els habitants dels bosc...ja,ja,ja! Magnífic! Genial!

    ResponElimina
  2. A mi també em passa, cada dia conec gent nova del bosc i de fora el bosc!

    ResponElimina
  3. ja pots riure ja! hahah que es munta igual que la que tenim nosaltres!!, per sort, en aquest cas, no vaig aposatar res sobre el muntatge de la tenda!

    per cert, feia temps que no passejava pel teu blog i veig que hi ha molts posts nous, ja els llegiré i et dic el què!! De totes maneres aquests dibuixos em sonen de veure'ls pel pis!

    muà!

    ResponElimina
  4. hola montse, els dibuixos eren un regal que et volia fer, però ja ho veus, no m'he pogut estar de posar-los aquí

    ResponElimina
  5. Sou molt murris al bosc. No li van trobar braquets a la mandíbula també?

    ResponElimina